Romance of leadership — belleartmovement

Romance of leadership — belleartmovement

redacția BAM

https://www.instagram.com/belleartmovement/

Un subiect tehnic pentru duminică după-amiază, dar în același timp bun pentru o dezbatere între prieteni. 

Un subiect tehnic pentru duminică după-amiază, dar în același timp, bun pentru o dezbatere între prieteni: romantismul pentru lideri.

Privit din perspectiva procesării informațiilor, un rol al liderilor este acela de a ajuta oamenii să structureze și să înțeleagă fenomene organizaționale complexe, ambigue și greu de înțeles. Astfel, conducerea oferă adepților un sentiment de control asupra eșecului și asupra succesului în organizații.

Care este, totuși, caracteristica fundamentală a unui lider?

Într-un prim rând, liderul stie ce vrea să obțina și, totodata, face demersuri în acest sens. Raționamentul este unul logic, coordonarea unui proiect este în stare de imposibilitate atunci când rezultatul final este unul enigmatic chiar și pentru fondator.  Alături de acest aspect, este nevoie ca întreg procedeul să fie povestit, împărtășit cu cei curioși să afle, în ideea creșterii randamentului proiectului. 

Așadar, pentru a fi un lider bun, trebuie să găsești acel ceva pentru care ai dedica o bună parte din viata ta, lucru care să îți mențină atenția și interesul pe o perioadă lungă de timp. 

Un al doilea punct  este marcat de necesitatea unei bune transmiteri de idei, în măsura în care proiectul să ajungă să instige, să fie  atractiv, interesant pentru propriile lor obiective.

Exemplul creat pe fonul unei conversații dintre tine, liderul, și potențialul colaborator: “Acesta este misiunea proiectului, iar acestea sunt motivele pentru care este justificabil să fii parte din povestea proiectului”.

Și, dacă procedezi în modul acesta, oamenii vor participa în joc voluntar, nefiind nevoie de o autoritate excesivă la adresa lor. Este demonstrat că, pe termen lung, atitudinea autoritară conduce către neproductivitate.

Poate vă întrebați de ce s-ar obosi cineva să facă toate astea? 

Răspunsul este următorul: tu, în calitate de conducător, vrei ca oamenii pe care îi coordonezi să își potențeze la maximum abilitățile artistice.  Dacă ei nu pot face ceva în acest sens pentru ei înșiși, ce te face să crezi că o vor face pentru organizația ta?

Iar dacă ceea ce le oferi tu nu se pliază pe viziunea lor despre viata, atunci ar trebui să caute în altă parte, atât din cauza lipsei de motivație, cât și din cauză că  vor fi constant împiedicați să evolueze chiar de către propriile contradicții interioare.

Aceasta este misiunea unui lider, iar asta este necesar să faci pentru fiecare nivel al organizației tale. E foarte deficil de realizat, dar intră în atributiile unui lider.

Revenind la titlu, nu se știu prea multe despre modul în care romantismul îndreptat către conducere influențează comportamentul cu consecințe și implicații pentru viitor. Se poate presupune, însă, că persoanele care cred că liderii joacă un rol important în succesul sau eșecul unei companii au o tendință mai puternică de a permite influențarea de către aceștia.

Asta înseamnă să conduci, din perspectiva mea. Vă las aici câteva întrebări legate de acest subiect: Cum arată un lider in viziunea ta? Tu cu ce contribui la îmbunătățirea comunității?

IG BAM: https://www.instagram.com/belleartmovement/

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


en_USEnglish