Care este superputerea make-up artiștilor? — @belleartmovement

Care este superputerea make-up artiștilor? — @belleartmovement

by Cristina Dan

Care este superputerea make-up artiștilor? — https://www.instagram.com/belleartmovement/

Arta ne înconjoară la orice pas, uneori fără să ne dăm seama. Ea se găsește în fiecare gând, fiecare linie, fiecare cuvânt. Este un lucru fără de care nu putem să trăim. 
Deoarece încercăm să prezentăm fiecare bucată a acestei lumi minunate, numită “Artă”, am discutat recent cu tânăra Cristina Dan. 
Are 20 de ani și este studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA București. Este pasionată de orice ține de artă, de la pictură la handmade și până la machiaje artistice. 
Poate acest concept de “machiaj artistic” vă ridică un semn de întrebare, însă am avut ocazia să îi adresez Cristinei câteva întrebări pentru a afla mai multe despre perspectiva ei asupra artei și a conceptului de “machiaj artistic”. 

1.  De cât timp te ocupi de această pasiune? 

De la 14 ani, aproximativ. Atunci am început să mă uit foarte mult la tutoriale pe Youtube și să fiu fascinată de arta pe care oamenii o fac din machiaj. Acela a fost și momentul în care am început să cheltui fiecare bănuț pe care îl aveam pe produse de make-up. 

2.  Ce te inspiră?

Mă inspiră aproape tot ce este în jurul meu. Încerc să observ ce am în jur și creez un concept pe baza căruia realizez machiajul. Deseori mă inspiră și machiajele realizate de către alți artiști pe care îmi place să le recreez, dar în stilul meu și schimbând anumite elemente. 

3.  Deși nu studiezi la o facultate de arte, cum reușești să îmbini cele două preocupări?

În timpul liceului eram ferm convinsă că voi aplica la o facultate de arte. Însă, în clasa a 12-a mi-am dat seama că nu vreau neapărat să studiez pictura/desenul la facultate și că pot învăța singură ceea ce îmi doresc să fac. Astfel, am ales Facultatea de Comunicare și Relații Publice, deoarece am știut că mă vor ajuta cunoștințele de comunicare pentru a-mi promova arta și pe mine însămi. 

4. Ce înseamnă arta pentru tine?

Totul. Este modul prin care mă exprim și îmi pun sufletul în ceea ce fac. Asta este valabil și în picturi, desene etc., însă machiajul este altceva. Mă pot transforma în orice îmi doresc și pot folosi fața mea pe post de pânză, dând frâu liber imaginației mele. Sunt o fire perfecționistă, iar dacă un look nu iese bine din cauza unui lucru mărunt, nu-l mai postez. 

5.  De ce make-up?

Atunci când pictez pe orice altceva este plan, fără viață. În schimb, machiajul și pictura pe față sunt aduse la viață și puse în valoare prin expresii faciale, textura pielii, a produselor aplicate. În plus, ador să realizez machiaje cu efecte speciale cu latex, sânge fals etc. Este fericire pură când le trimit prietenilor poze cu rezultatul final și le văd reacția. 

6. Spune-mi, te rog, despre creația ta preferată! 

Grea întrebare! Toate sunt preferatele mele pentru că pun suflet în fiecare look, însă creația preferată aș spune că este asta. Eram tristă din cauza incendiilor care se petreceau atunci în lume și m-am gândit să trag și eu un semnal de alarmă prin machiaj. Am construit coarnele din sârmă, folie de aluminiu și gips, iar florile reprezintă gingășia și puritatea animalelor care au murit în acele incendii. Am încercat să nu duc machiajul într-o direcție prea dură, dar în același timp mesajul meu să fie transmis corect. Pentru prima dată, la acea vreme, un machiaj realizat de către mine s-a bucurat de un număr de like-uri de peste 1.100, multe distribuiri și salvări și a fost văzut de peste 7000 de persoane. 

https://www.instagram.com/cristinaa.dann/ // Poza 1.

7.  Care a fost look-ul cu cel mai dificil proces de creație?

Cred că aceasta. Am început machiajul acesta mai mult ca o joacă, să vad dacă iese ceva decent. Pe parcurs mi-am dat seama că e challenging să desenez trăsăturile tigrului în oglindă, perfect simetrice și să realizez iluzia optică a ochilor tigrului. Până să fie gata complet, deja eram sigură că șterg machiajul și încerc altă dată, însă la final a ieșit mai bine decât îmi imaginam. 

https://www.instagram.com/cristinaa.dann/ // Poza 2.

8. Care a fost cea mai de impact creație fată de publicul tău de pe instagram?

În ceea ce privește impactul, această postare (2019) a fost văzută de 9.700 de oameni. Nu m-am așteptat deloc să prindă așa bine. Oamenii chiar și acum când se uită  pe profilul meu și văd această postare mă întreabă cum am realizat iluzia. La acel moment încercam să realizez cât mai multe look-uri, fiind luna în care era Halloween-ul și nu petreceam foarte mult timp la un singur look. Acest machiaj  a fost realizat în maximum 1h jumătate. 

https://www.instagram.com/cristinaa.dann/ // Poza 3.

9.  Ce te face să continui?

Pasiunea, în primul rând. Chiar dacă am și perioade mai dificile, machiajul este refugiul meu și nu voi renunța niciodată la această pasiune. Familia, prietenii și urmăritorii mei mă fac, de asemenea, să continui ceea ce fac pentru că mă susțin, îmi sunt alături și așteaptă cu nerăbdare următorul look.  Este incredibil când văd toată susținerea de care am parte de la oamenii din jurul meu și cu ocazia asta vreau sa le mulțumesc! 

Imaginile atașate în acest articol arată o mică parte din lumea Cristinei, însă pe instagram-ul ei a reușit să creeze o întreagă lume, plină de personaje diferite, care pot lăsa fiecare privitor fără cuvinte. 

Editor: https://www.instagram.com/theflowerhope/

Author: https://www.instagram.com/cristinaa.dann/

Share this post

Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


en_USEnglish