De ce are nevoie lumea de arta mea? EP. 2 — @belleartmovement

De ce are nevoie lumea de arta mea? EP. 2 — @belleartmovement

by Alexandra-Adriana Crețeanu

De la o vreme, omul s-a îndepărtat de adevărata sa natură, cât și de adevăr, cunoaștere și mister, lucruri care îi nutreau dorința de căutare a răspunsurilor la întrebările existențiale. Astfel, omul s-a îndepărtat de ceea ce înseamnă artă, frumos și contemplare.

Pentru a supraviețui lumii prezente, consider că omul are nevoie de artă, de tot ceea ce înseamnă artă pentru a se cunoaște pe sine și de a a-și crea propria lume în care să evadeze ori de câte ori are nevoie. Omul este o artă el însuși și de aceea are nevoie să creeze artă, pentru a nu se îndepărta de propria sa natură, pentru a se hrăni din propria pasiune și de a renaște mereu ca pasărea Phoenix. Consider că arta mea înseamnă mai mult decât pot exprima verbal, căci nu suntem capabili întotdeauna să spunem direct ceea ce simțim, așa că încercăm să o facem prin alte mijloace artistice, în cazul meu, prin scris și prin desen. Nu pot spune exact că lumea are nevoie de arta mea în special, dar pot spune doar că este capabilă să deschidă unghere ale sufletelor și să facă omul să contempleze la adevărata sa natură, cât și la persoana care își dorește să devină. Poate să deschidă uși spre un viitor colorat sau spre rânduri inteligibile. Arta, în sinea ei este o formă de exprimare, așa că atunci când creez (scriu sau desenez) pot spune doar că sunt mută. Doar atunci este momentul în care sunt neputincioasă verbal, așa că aleg să scriu sau să desenez, sa vorbesc prin cuvinte tipărite sau să strig prin culori. Frumusețea faptului vine din plăcerea și satisfacția cu care creez sau realizez artă. Frumusețea se conturează astfel la nivel interior și spiritual, pentru ca mai apoi să se creioneze perfect și fizic. Arta mea vorbește atunci când eu tac. Arta mea transmite emoție, gânduri, sentimente atunci când eu nu reușesc să îmi expun sufletul lumii ori grăind sau izbucnind. Arta mea nu este despre ceea ce fac, ci despre ceea ce simt și gândesc. 

Dacă ar fi să aleg între a crea sau a vorbi, aș alege creația. Aș alege să scriu, să desenez, să pictez, să mă joc cu cuvinte sau să jonglez cu culori, căci ele ar exprima mai bine ceea ce glasul poate trăda. Ele ar fi un mijloc mai subtil de comunicare și de asemenea un mod interpretabil de percepere a lucrurilor sau a mesajelor suliminale. Dacă ar fi să fiu o culoare, m-aș simți albastru, dar dacă ar fi să îmi descriu sufletul ar fi în alb și negru. Iar dacă ar fi să fiu un instrument aș alege pianul, dar dacă ar fi să mă expun lumii, probabil aș fi o pictură pe o pânză. Mă cunoști oare sau doar ți-ai imaginat un portativ colorat?

            „Fiecare copil este un artist. Problema este să râmâi un artist când crești.” Pablo Picasso

IG: https://www.instagram.com/belleartmovement/

IG: https://www.instagram.com/alexandra.adriana21/

T-shirts: https://bit.ly/BAM-tshirts

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


en_USEnglish