Echilibrul dintre senzualitate și vulgaritate — @belleartmovement

Echilibrul dintre senzualitate și vulgaritate — @belleartmovement

Andrei Dogaru

Calea de a crea artă este să arzi şi să distrugi conceptele obişnuite şi să le înlocuieşti cu noi adevăruri care se prăvălesc din vârful capului şi ţâşnesc afară din inimă. 

– C. B.

Mereu am crezut că vulgaritatea își are propria senzualitate, cel puțin până într-un anumit punct. După ce mi-am adaptat privirea la această lentilă suprapusă pe fațadele societății, a apărut și acest tablou plin de remușcări și de regrete. 

O domnișoară într-un palton boțit, prinsă între luminile șterse ale orașului – îi puteai descifra cu ușurință dezamăgirea sculptată pe chip. Părul răvășit îi încadra restul trăsăturilor în zgârieturi ale vântului, definind-o drept o zeiță decăzută a prezentului. Își sorbea ultima țigară, târându-ți atenția și gândurile printre ale ei, în propria-i tragedie. Nu te-ar fi putut lăsa liber până ce n-ai fi simțit și tu ancora apăsătoare a întrebărilor.

Am ales să ignor fumul țigării și să îmi vărs concentrarea în parfumul scump pe care îl purta, unul bărbătesc. Dincolo de hainele aruncate în grabă și fardul întins, priveam cum, deși își menținea poziția dreaptă, ceva înăuntrul ei se sfâșia. Cu fiecare fum în plus, fața i se distorsiona într-o grimasă și mai pregnantă. Seara nu se încheiase încă. 

– Ce s-a întâmplat cu ea? 

– Nimic, am răspuns. Îmi plăcea Bukowski.

IG: https://www.instagram.com/andrei.dogarov/

IG: https://www.instagram.com/belleartmovement/

Share this post

Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


en_USEnglish