Grădina mea cu flori — @belleartmovement

Grădina mea cu flori — @belleartmovement

de Teodora Anghel

Mă tem de sentimente și fug ca de o boală, ce mă poate omorî fără să știu. Îmi las sufletul să hoinărească, crezând că-și poate găsi perechea, însă de fiecare dată când sentimentul prinde rădăcini din ce în ce mai profunde, le sap rapid cu o cazma și le las în drum. Le las plângând, fără ca măcar să privesc înapoi. În sanctuarul meu nu am nevoie de alte plante ce mi-ar sufoca florile firave. Sunt mici, abia cresc, abia se îndrăgesc, nu le pot speria cu prezența unor străini.

Apoi, în serile senine sau pe cele mai rele furtuni, tânjesc și suspin melancolic după acea iubire la care visez din totdeauna. Îmi doresc, dar mă și tem de același lucru. Cum pot să-l am vreodată dacă mă sperie atât de tare? Îmi spun de fiecare dată: „Acum este momentul să lași tot ce credeai și sari. Sari cu capul înainte încrezându-te în alte persoane.” Știu că această săritură mi-ar fi fatală și totuși mă gândesc s-o fac. Însă aleg să nu. Rapid mă retrag în grădina mea, amețită de frica a ce puteam să fac. O greșeală atât de mare… sau poate o scăpare? Mă tulbur, iar mâinile îmi tremură.

În clipa în care am crezut că am pus mâna pe diamantul ce îl căutam, singura persoană față de care mi-am lăsat cazmaua deoparte și am udat-o chiar eu însămi cât mai adânc, și-a luat bagajele și a plecat la drum. Golul acela nespus de apăsător m-a răscolit nopți la rând și m-a făcut să îmi iau arma înapoi. Dar, când să scot și ultimele rămășițe ale plantei ce-a plecat, am observat că prezența ei, deși scurtă, mi-a încurajat toate celelalte flori să crească, iar acum stau în mijlocul unei grădini mai frumoasă ca niciodată.

Mă tem să nu-mi apară peste noapte pete roșii… mai apoi să se transforme în petale. Iar în doar câteva ore, trupul meu să fie acoperit de florile ce le cresc în interior. De florile mele, cele pe care nu-s pregătită să le arăt lumii întregi. Le-aș acoperi cu o cămașă albă și o eșarfă de cașmir. Doar eu aș știi ce grădină minunată pot ascunde sub câteva materiale. Iar când nimeni nu mă vede, aș strecura un deget prin manșetă și m-aș asigura încă odată că este tot acolo. Grădina mea cu flori.

IG: https://www.instagram.com/belleartmovement/

IG: https://www.instagram.com/theflowerhope/

T-shirts: https://bit.ly/BAM-tshirts

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


en_USEnglish