În sânge te simt — @belleartmovement

În sânge te simt — @belleartmovement

Cu toții avem ceva ascuns în noi înșine, ceva la care vom ține pentru totdeauna și poate și ceva ce încă ne macină pe interior. Unde se duc toate aceste gânduri? Toate aceste lucruri? În sânge, dragilor. Sub orice formă: zgârieturi, cicatrici, semne de întrebare, închisori interioare sau poate flori plutitoare. Toate ajung în sânge. Suntem condamnați acestor simțiri, cu sau fără voia noastră.

Întrepătrunși de umbra trecutului, dar înrădăcinați peste putință în prezent, am scris, în parte, o notă către aceia ce s-au ancorat în noi pe-ascuns.

În sânge te simt a ajuns la noi în diferite moduri, am putea spune chiar după chipul și asemănarea fiecăruia. Așadar, noi sperăm că va ajunge și la tine, dragă cititorule.

  În sânge te simt, prin vene-mi-alergi și în inimă-mi-ajungi să te reculegi. Și acolo te-aș lăsa, și-apoi te-aș închide, să nu-mi mai poți scăpa. Te-aș ține captiv pentru o eternitate și nu ți-aș mai da drumul niciodată. Să mi te scufunzi în sânge și să-mi cânți în artere, ca să-ți aud mereu glasul cum îmi curge prin vene.

Floreen, Însemnări personale

În sânge te simt.

În sânge te simt sau te-am simțit mai adânc?

Îți aduci aminte când ne-am pierdut în răzvrătire în același timp? Îți aduci aminte când îmbrățișarea ta aducea liniștea și flacăra în același timp?

Astăzi, te simt în sânge. Tu faci parte din ADN-ul meu, din istoria mea recentă și, câteodată, simt aceiași fiori și aceleași mângâieri, dar cu un gust mult mai rece, un gust nevrotic. Eu țin să-ți spun că nu m-am schimbat prea mult de atunci. Am plecat la drum cu o inimă rece, obosită și neînțeleasă, dar timpul a încălzit-o, deși nimeni nu a reușit să o facă asemeni măreției tale. Da, tu, domnișoara care de la doi metri distanță mă pornea cu o privire, scoțând cel mai exasperat oftat din mine . Astăzi, îmi este dor de tine, de noi, de zâmbete și plăceri nevinovate, însă tot astăzi e vorba despre ceva mult mai mult decât simple simțiri – sunt resentimente și regrete că ar fi putut să fie mai bine în prezent.

După cum ți-am mai spus, te simt în sânge. Ești circuitul meu sangvin. Încerc să îmi păstrez în memorie toate acele zile poetice, noaptea în care te-am cunoscut și în care ți-am spus despre visul meu și despre cum mă văd crescând în lumea afacerilor. Erai singura care mă credea pe cuvânt și avea încredere în mine încă de la început, din vremea când eram un amărât rece, îndepărtat de realitate.

Te simt în sânge pentru că mă priveai cu încredere în vremea când încă trăiam prin distracții, prin nopți nedormite și gânduri ce urmau a fi proiectate pe hârtie. M-ai ajutat să cresc. Cu greu am ieșit din capsula tristeții și a melancoliei. Ți-am dat voie să-mi atingi sufletul și ai făcut-o nemărginit de frumos. Amândoi ne-am completat cu gânduri dezorganizate, unele prea mărețe, altele prea private. M-ai atras pentru că erai carismatică. Aveai un șarm aparte și mintea limpede, iar mintea mea tulbure avea nevoie de mângâierea ta.

După asta, organizarea mea severă a devenit debusolată și creierul nu înțelegea ce se întâmplă cu acel Cornel. Dimineața nu aveam bagajul pregătit, ci eram în brațele tale, cu șanse mari să pierd trenul spre casă. Nu eram supărat, ci doar mâhnit că te las singură. Mă sfâșia gândul că rămâi printre străini, fără inima mea protectoare, creată tot de tine. Pentru ce toate astea? Pentru că te simțeam în sânge. Făceai parte din mine ca orice organ intern care-mi menține limpede ritmul vieții și creația.

Nu m-am putut împotrivi și am plecat. Am plecat privind spre nou, spre viitor. De atunci, m-am apucat de lucrurile care-mi fac cu adevărat plăcere, am plecat spre cunoaștere cu încredere. M-am urcat în tren și tot drumul am reflectat asupra sentimentelor față de tine și față de noi.

Într-o noapte cu trei stări: agonie, iubire și disperare.

Nu știu dacă am apucat să-ți spun, dar buzele tale cărnoase au rămas imprimate peste ale mele. Încă mă gândesc la ele. La tine.

Te părăsesc cu toate că… în sânge te simt.

Fragment rupt din ADN-ul lui Cornel.

În sânge te simt.

Umbra ce precedă orice gând al meu, amorțind orice altă simțire în afară de neliniște și fascinare. O frântură din te miri ce parte a inimii, căzută în urma vremii, ca vopseaua de pe casă. Coajă uscată a cordului, te-ai rupt de-ai tăi, iar acum înflorești pe unde-ți vine? Ce nufăr atipic! Să plutești pe un Nil roșu, mirosind a portocale și lacrimi sărate… O distopie înmugurită pe când toți și toate te credeau dispărută.

Iartă-mă, te-am trezit? Nu intenționam să gândesc cu voce tare.

Îți simt pașii tropăind aproape de inimă. Alergi prin miezul mușchiului de parcă nu ai vrea să-mi auzi vocea acum; trântești ușile cu putere și umpli căzile până la refuz. Te aud vâjâind, fluturându-ți pânza albă încolo și încoace, pregătită să faci baie în toate cele patru cămăruțe ale inimii. Cu ce scop?

Peste tot, aburi fierbinți. Ai înnebunit, așa-i? Cobori și urci prin vene, înotând prin toate buclele ce-ți vin la mână, toate nodurile dintre est și vest, între Groapa Marianelor și Triunghiul Bermudelor. Te vei îneca, oprește-te! Ai să ne omori pe amândouă!

Și te-oprești. Numai puțin. Apari. Mi-ești pe piele, pe umeri, în jos pe brațe și înapoi pe ceafă. Privim amândouă reflexia din oglindă, aceeași ființă în două firi diferite. Te arunci cu putere în pumnul meu, în tendoane și ligamente, până ce cutremuri mușchii, șantierul și dărâmi toate schelele. Întreaga mea muncă. Totul arde în jur, dar nu-ți pasă. Culegi scântei și le bagi în buzunar, păstrându-le pentru experimentele-ți viitoare.

Ți-ai pus în gând să redecorezi, nufăr? Roșul îți displace acum, iar în loc ai prefera… griul, poate? Cu asta ne vom alege de pe urma acestor incendii – cu pereți gri afumați și cu poezii făcute scrum. Te aud fredonând Pompeii și nu pot să nu mă gândesc la bietul stol de fluturi din stomac! Nu fii egoistă. Lasă-mi pumnul jos și hai să facem pace.

În schimb, îmi preschimbă pumnul în palmă și șterge ușor oglinda din față. Observ doar un firicel de fum ce încă surpă genele, în timp ce cerul se limpezește treptat. Nu e senin, dar e oricum mai bine.

În sânge te simt și uneori nu-mi faci bine. Tu mă transformi în omul încurcat care sunt. Tu mă înalți în actul creator și tot tu mă culegi de prin valurile realității. Ție îți datorez totul și tot pe tine te urăsc cel mai mult.

Te simt în sânge. Te simt peste tot. Și așa va fi mereu, pentru că ne aparținem, distopie.

Aurelia, Incendiu în subteran

În sânge te simt.

Te simt?

Din punctul meu de vedere, să simți pe cineva presupune sa înțelegi ce vrea persoana în cauză, ce gândește, cum o face, dar mai ales, cine este.

  Iar atunci, ce înțelegem prin  sintagma în sânge te simt?

Sângele circulă atât prin inimă, cât și prin creier; sângele face, deci, legătura între raționalismul creierului și subiectivitatea inimii.

Abordând subiectul dintr-o perspectivă personală, în sânge te simt se rezumă la a intra într-o strânsă legătură cu un om, atât pe planul sensibilului, cât și pe cel rezervat logicii.

Ce e sângele pentru unii oameni?

O fobie. Deși reprezintă un element esențial al sistemului lor; aceștia se tem de imaginea acestuia (psihologic vorbind, este vorba și despre evenimentul/ cauza care a degenerat imaginea lichidului), și pot oricând leșina. Pentru alții, în schimb, reprezintă viața. Supoziție sub care și donăm din sângele nostru, practic, le oferim încă o șansă la viață. Sau, cel puțin, încercăm.

Să simți pe cineva în sânge înseamnă, probabil, să înțelegi la un nivel extrem de profund materia ce te-nconjoară, astfel încât să pară că ar putea fi parte din tine, ca și cum ar curge prin tine însuți. Un râu deviat de la cursul său normal. 

Desigur, e nevoie ca mai întâi să te simți pe tine, pentru a-i putea simți pe ceilalți.

  Dar tu, cititorule, ce părere ai? Ce înseamnă pentru tine a simți în sânge?

Despre Andrei și filozofia sa

Acum ați aflat ce zace pe malurile unor mări roșii. Să ai, așadar, în vedere, că în drumul grăbit al sângelui tău se ascunde și altceva. Ce? Tu știi cel mai bine.

ig: https://www.instagram.com/belleartmovement/

Share this post

Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


en_USEnglish