Ioana Vișănescu: „Experiența la Bravo, ai stil! nu pot să zic că aș repeta-o.” — @belleartmovement

Ioana Vișănescu: „Experiența la Bravo, ai stil! nu pot să zic că aș repeta-o.” — @belleartmovement

editorial îngrijit de Alina Simu

https://www.instagram.com/belleartmovement/

De la experiențele ei în Belgia până la locurile unde își savurează cele mai bune cafele, Ioana Vișănescu ne relatează momente din viața ei care au definit-o în omul care este acum. Ca persoană în mediul online, Ioana este ca o carte deschisă, dar ceea ce se vede cu ochiul liber are și o poveste în spate, asta am și încercat să aflăm, de aceea îi mulțumim pentru felul călduros în care ne-a primit în viața ei.  

1. Bună, Ioana și mulțumim pentru timpul acordat. Ce faci? Cum te găsește, martie aproape aprilie 2021? 

„Cum să mă găsească aprilie 2021?! Obosită, așa mă gasește, dar cu speranța că o să fie mult mai bine în viitor și că o să începem să avem și mai multă treabă. Nu pot sa mă plang pentru că mediul online merge în continuare și este foarte bine că merge, și avem campanii, dar îmi doresc foarte mult socializarea cu oamenii, îmi doresc evenimentele înapoi, îmi doresc să văd oameni mai mult, îmi doresc să fim din nou liberi.”

2. Am văzut că ești pasionată de tot ceea ce are legătură cu make-up. Crezi că a existat un moment definitoriu în alegerea practicării în acest domeniu la nivel profesional? Ce anume te-a atras cel mai tare? 

„Mă atrage extraordinar de mult acest domeniu, am si o diplomă pe care mi-am luat-o acum mulți ani, acreditata de Ministerul Educatiei, de Ministerul Muncii și așa mai departe; dar îmi place acest domeniu să îl practic pe mine. Eram puțin pierdută după ce m-am întors din Belgia pentru că am locuit un an de zile acolo și nu știam exact ce să fac, m-am înscris la master și mă gândeam: Băi, dar ce o să fac în viitor?, și îmi plăcea foarte mult să machiez, îmi plăcea foarte mult să mă joc cu culorile, mi se părea că este un mod de a mă exprima, de a crea ceva pe fața mea și a oamanilor, și automat m-am decis să fac un curs de make-up.  Mi-a plăcut tare mult, am și activat o perioadă, am și machiat, dar și investeam foarte mult bani pentru că e un domeniu în care investești foarte mulți bani pentru că produsele se consumă; nu ăsta a fost motivul pentru care am renunțat, ci faptul că ajungând în domeniul ăsta și mi-am dat seama că îmi place mai mult să mă machiez pe mine decat pe alții. Așa că am renunțat, doar că încă îmi cumpăr machiaje o gramadă, și încă îmi cumpăr produse și se adună și cele pe care le primesc și sunt burdușită . Cum văd o paletă, chiar dacă mai am aceleași culori, îmi bag mâinile în ea și o testez.”

3. Consideri că studiile făcute la ASE și Politehnică te-au ajutat în ceea ce faci astăzi? Iar pentru comunitatea Belle Art Movement ne poți spune ce anume ai studiat? 

„Mi-am făcut licența la ASE în Management și la Politehnică am făcut un master pe Studii Cultural Europene, istorie, politică multă, mi-am dat lucrarea de dizertație chiar pe Istoria Europei Occidentale în Epoca Moderna de la Renaștere până la Primul Razboi Mondial. Sunt pasionată de istorie, nu cred că multă lume știe asta despre mine, chiar am o cultură vastă în domeniul istoriei și îmi place tare mult și am fost așa, ahtiată, mereu mi-am dorit și mereu am fost ca un burete care a vrut să absoarbă cât mai multă informație din orice domeniu. Eu am o vorbă pe care o să mi-o mențin mereu: “Cât trăim învățăm!” așa că și la 80 de ani poți să înveți lucruri noi și mi se pare că te plafonezi la un moment dat dacă nu îți pui creierul în mișcare și nu îl ajuți cu tot felul de informații să se dezvolte. Așa că, pe partea asta profesională nu cred că m-a ajutat atât de mult, dar pe partea mea personală, umană de intelect m-a ajutat foarte mult și mă bucur că le-am făcut, iar la un moment dat, când o să am timp, chiar vreau să fac și un doctorat pe istorie, n-o  să mă ajute nici asta în mediul online, dar niciodată nu știi unde te duce viața și este bine să îl ai.”

4. Știm că adori cafeaua. De ce cafeaua și nu o altă băutură? Ce te face să simți cafeaua? Ne poți recomanda un loc cu cafea bună? 

„Nu că ador cafeaua, pentru mine este unul dintre lucrurile care mă țin fericită, mă țin în viață, vorba vine; îmi place atât de mult încât nu există dimineață fără cafea la mine. Un loc cu cafea bună… sunt foarte multe locuri în București, dar cafeneaua sufletului meu este Emotzia, sunt două locații, una este la Unirii, pe strada Haiului, iar cealaltă este în zona Floreasca.”

5. Urmărindu-te pe instagram (@ioanavisanescu) am observat că ai un feed curat. Și legat de asta, crezi că sunt importante tendințele când vine vorba de „influencing”? și De ce?

„Nu știu cât de curat este feed-ul meu. Încerc să postez doar lucruri care îmi plac, am devenit un pic obsedată de lucrul ăsta și dacă nu este poza așa cum îmi doresc eu să fie nu o postez, vă dați seama că, pozele trec prin filtrul meu personal și atunci pentru alți oameni nu sunt perfecte. Încerc să creez conținut fain pentru comunitatea mea mică, medie sau cum vreți voi, pentru mine este mare pentru că sunt acolo o gramadă de oameni minunați pe care i-am crescut, mai mult ei m-au crescut pe mine de fapt, pe care i-am strâns în ceva ani, nu foarte mulți, în doi ani de zile. 

Nu am fost niciodată atentă la tendințe, când a fost momentul anul trecut, în pandemie, când toată lumea își punea perna cu o curea, nu l-am facut, sau când văd un lucru pe care îl face toată lumea încerc să îl evit și să nu-l fac pentru că nu mă reprezintă. În niciun domeniu al vieții mele nu vreau sa fiu în trend, vreau să fiu eu și atunci nu prea țin cont de ele. 

Evident că folosesc programele care sunt folosite de toți oamenii, mă refer la programe de editare, evident că încerc să creez poze faine, dar nu țin neaparat să fiu ca toți ceilalți, nu țin neaparat să-mi pun o pernă pe mine și nu judec oamenii care o fac, dar nu vreau să fiu în același pătrățel cu ceilalți oameni. Prefer să am pătrățelul meu mic, lumea mea mai mică, dar să fie a mea. Nu vreau să ma vând niciodată pentru niste lucruri în care nu cred.”

6. Ai locuit o perioadă în Belgia. Ne poți spune mai multe despre experința ta acolo? 

„Am locuit un an de zile aproape în Belgia.  Primul meu contact cu țara a fost acum 20 de ani, la 11 ani, matușa mea lucrează și locuiește acolo de 20 și ceva de ani, îmi petreceam verile prin Belgia alături de ea. Mi-a plăcut tare mult ultima dată când am fost eu fără ai mei, fără sora mea, fără nimeni, am fost doar eu și am stat cu mătușă-mea vreo doua luni de zile într-o vară. Am și locuit un an acolo și mi-a plăcut tare, tare mult. M-am decis să fac acolo masterul, să văd ce se poate întâmpla, să văd unde mă duce viața, însă n-am putut pentru că nu cunoșteam limba olandeza și atunci m-am înscris la cursuri la Universitate in Ghent. Nu m-am mai regasit atât de mult, deci m-am întors în România. Ai mei investiseră foarte mulți bani pentru această mutare a mea, mi-am zis: Știi ceva? Hai să vin să le demonstrez eu că am făcut ceva cât am stat în Belgia. Am lucrat 2 luni de zile la o firmă de curățenie, a fost momentul vieții mele în care eu mi-am dat seama că nu există nu vreau, există nu pot, pentru că poți să faci orice, eu venită dintr-o familie în care mereu s-a pus accent pe educație, pe cultură și atât eu,  cât și sora mea am fost mereu privilegiate și nu a trebuit să facem anumite lucruri, dar făcand asta mi-am demonstrat că eu pot să fac orice în viață și că există doar nu vreau. Bine, a fost greu la început, după mă obișnuisem, devenise parte din mine și m-a întărit foarte mult experiența asta, așa că aș repeta-o oricând.”

7. Când vine vorba de alegerea unui brand cu care să colaborezi, care sunt criteriile (dacă există) pentru care alegi să colaborezi cu anumite branduri?

„Există criterii atunci când vine vorba de alegerea unui brand cu care colaborez. În general colaborez cu brand-uri pe care le cunosc foarte bine. Lucrez și am lucrat cu niște brand-uri la care visam să lucrez sau pe care le purtam dinainte să fac online și am fost foarte mandră atunci pentru că e misto să îți placă foarte mult de exemplu Pandora, să îți cumperi dinainte și apoi Pandora să îti ofere o campanie.”

8. Ne poți spune un moment amuzant sau nu legat de frica ta de avion? 

„Un moment mai amuzant decat acela când am zburat prima oară cu avionul și am început să plâng nu cred ca este! Am plans de am rupt, îmi era atât de teamă încât tremuram și mi se părea că acum o să cadă avionul cu noi toți și îmi făceam sute de scenarii în cap, apoi am descoperit că dacă beau un pahar de vin înainte să mă urc în avion sunt mult mai relaxată și nu mai sunt chiar atât de stresată.”

9. Felicitări pentru participarea la emisiunea „Bravo, ai stil!”. Cum poți descrie experiența de acolo în 3 cuvinte (sau mai multe, bineînțeles) ?

„Experiența la Bravo, ai stil! nu pot să zic că aș repeta-o. Aia a fost într-un fel rampa mea de lansare, că după am știut ce să fac cu oamenii ăia și cu comunitatea care se formase. Este meritul meu, doar că m-a ajutat foarte mult pentru că mi-a luat din timiditate și m-a izbit puțin de pereți.” 

Ioana Online:

Instagram: https://www.instagram.com/ioanavisanescu/

Facebook: http://bit.ly/Ioana-pe-facebook

Belle Art Movement Online:

Instagram: https://www.instagram.com/belleartmovement/

Facebook: https://www.facebook.com/belleartmovement

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


en_USEnglish