Paralizat în noapte — @belleartmovement

Paralizat în noapte — @belleartmovement

Alina Simu

Închide ochii. Acum, deschide-i. Camera-i așa cum o știi. Același dulap alb, acum pătat în cenușiu, vărgat de umbrele permise prin perdea, același perete, de care știi că ziua este crem, și, în sfârșit, aceași ușă, pe care o ții închisă când dormi. Privești tavanul. Ciudat. De obicei nu dormi pe spate, dar de data asta te-ai trezit cu ochii țintă spre el. Cât o fi ceasul? Cu siguranță este foarte târziu în noapte. 

Și atunci observi. Nu îți poți mișca mâna, nici măcar degetele. Încerci să te întorci pe o parte, dar fără folos. Rămâi în aceași poziție. Salteaua ți se pare acum tare și inconfortabilă. Pătura e de o sută de ori mai grea  și nu o poți împinge. Îți miști gâtul pentru că este singura parte a corpului asupra căreia ai control și privești în stânga spre birou.

Scaunul este ocupat de ceva, ceva negru, un bloc masiv. Acum stai întins, nu mai simți greutatea păturii și ai vrea să o tragi peste întregul corp. Te întrebi dacă este cutremur, dar îți dai seama la scurt timp că bătăile inimii îți scutură tot corpul. Și totuși, să fi fost un cutremur și tu să fii în pat incapabil de orice mișcare. Rămâi cu ochii fixați asupra lucrului negru de pe scaun. O fi vreo umbră stranie, îți zici. Însă acest gând îți este rapid dezaprobat de mișcarea care se produce. Se ridică de pe scaun, se înalță atât de mult încât ai impresia că trece prin tavan. Vine mai aproape și începi să vezi. 

Mâinile și picioarele cenușii sunt acoperite de o piele jupuită, lăsând la vedere răni adânci, din care sângele nu curge. Încerci să-ți dai seama ce poate fi această entitate, dezbrăcată în totalitate, dar lipsită de urma unui sex. Părul negru îi atârnă peste membrele lungi și slabe. Ochii turbați, mici și negrii într-o mare lăptoasă sunt singurele trăsături care-i ocupă întreg chipul. 

Încerci să țipi, dar maxilarul îți este încordat, simți lacrimi în colțul ochilor, care se preling pe gât, pe umeri. Nu ști dacă sunt lacrimi provocate de frică sau din cauza efortului deschiderii mandibulei. Dar reușești și țipi, doar că nu se aude nimic. Auzi răcnetul vocii tale interioare, dar atât. Suni atât de jalnic. Creatura se așază pe pat, pe picioarele, tale, apoi pe piept, depărtându-și picioarele gigantice pe o parte și alta a ta. Pieptul ți se ridică atât de rapid, inima este peste tot numai la locul ei nu, ba în gât, ba undeva  în partea pelvisului, pierdută pe undeva în încercarea de a se ascunde. Pentru o secundă ești convins că o să faci infarct și ai să mori. Te privește cu aceași ochi, și deși nu are o gură ai putea să juri că rânjește când una din mâini îți prinde gâtul, te apasă în jos, și te împunge cu ghearele, probabil a zdrobit mărul lui Adam. Cu gura întredeschisă, cu ochii în lacrimi și cu corpul care refuză să facă orice mișcare oricât de mult țipi să o facă, ești obligat să privești creatura cum te fixează de aproape și-și îndeasă două degete în gura ta. Întâi le simți abrazive pe limbă, acompaniate de un vag gust de arsură, așa cum capătă carnea, apoi nu le mai simți pentru că deja au trecut în esofag și continuă să coboare. Dacă ai putea, ai vomita.

Imaginea devine blurată, strânsoarea probabil își face efectul, rămâi fără aer, obrajii îți ard. Închizi ochii pentru câteva secunde, și ai minți dacă nu ai recunoaște că te-ai gândit că viața ta s-a consumat, fără să fi făcut ceva extraordinar cu ea. Creatura și-a ales cea mai puțin interesantă victimă. 

Dar apoi, simți că toată greutatea dispare și te ridici automat, aproape sari din pat. Pașii până la oglindă sunt cei mai grei pe care i-ai făcut în viața ta, ca un fel de a doua renaștere. Camera se luminează după ce aprinzi lampa. Stai în fața oglinzii, privind, în spate din minut în minut, crezând că nu s-a terminat. Încă respiri greu și-ți verifici gâtul de urme. 

Nimic. Camera rămâne la fel de tăcută, așa cum a fost pe tot parcursul episodului. Te așezi în pat, transpirat cum ești și rămâi treaz pentru următoarele zilele.  

https://www.instagram.com/belleartmovement/

https://www.instagram.com/alina_bbhm/

english version: https://youarebelleart.com/2020/07/09/paralyzed-in-the-night-belleartmovement-english-version/

Share this post

Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


en_USEnglish