Prin ochii mei — @belleartmovement

Prin ochii mei — @belleartmovement

Teodora Anghel

https://www.instagram.com/belleartmovement/

Acum îi știu, îi știu pe toți. Și nu cunosc doar nume, fețe sau adrese, știu tot ce îi frământă, gânduri profunde și viitoare aspirații. Sunt o bucată din fiecare. Mereu acolo ca un hard extern cu-ncurajări. Iar toată fericirea, am împărțit-o fără cumpăt, la fiecare trecător cu care drumul mi-am intersectat. Nu cred că-i întâmplător cum fiecare ajunge-n viața ta într-o anumită perioadă și nu oricând. 

Nu de mult am întâlnit o persoană nouă. Am zărit-o întâmplător, când m-am uitat în grabă în oglindă. Multă vreme am stat și m-am mirat cât de puțin semăn cu cea care am fost, atât de puțin încât cred că nu mă mai recunosc. 

Rușinoasă ca întotdeauna, m-am tot gândit dacă să accept să beau o cafea cu mine. Poate descopăr ceva ce ar fi trebuit să știu. Mi-am pus ghetele preferate și m-am gândit în drum spre cafenea doar la persoana mea, la cine sunt, ce vreau să fac, dacă sunt fericită. Am sesizat o ezitare la început, ceva firesc, vorbind de o persoană nouă. Apoi vorbele au început să curgă și am aflat tot ce m-am întrebat. Nu pot să cred ce persoană interesantă am descoperit, una pe care mă tem c-o căutam în alții. Acum că știu adevărul gol-goluț, gândurile mi s-au așezat într-o ordine mai potrivită. Sunt eu, apoi toți ceilalți. 

Sunt eu cea care stau cu mine zi de zi. Sunt eu cea care își găsește inspirația în orice. Sunt eu cea care știu că pot să-mi împlinesc visurile. 

Nu știu de ce atâta vreme m-am ignorat complet, încercând parcă să uit de mine. Cine ar putea să fie atât de crud? Prea multă empatie pentru exterior și prea puțină pentru interior. Am echilibrat balanța acum, însă nu e așa cum mă așteptam să fie, ea înclină mai mult spre mine. 

Odată ce am început să-mi îmblânzesc cuvintele față de mine, m-am liniștit. Atât în interior, cât și în exterior. Grei îmi erau umerii încă din adolescență, iar capul mereu prea încărcat cu lucruri ce acum știu că nu-și aveau rostul. 

Cei care spun că viața este ca un puzzle au dreptate. Toate și toți sunt piese ce își caută locul undeva în lume, se pot potrivi în jocul tău sau nu. Am deslușit mijlocul, iar pașii următori nu mă mai sperie.  

Belle Art Movement pe Instagram: https://www.instagram.com/belleartmovement/

Belle Art Movement pe Facebook: https://www.facebook.com/belleartmovement

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


en_USEnglish