Zugrăvesc cu Sentimente // Dragostea e la modă (part. 1). — @belleartmovement

Zugrăvesc cu Sentimente // Dragostea e la modă (part. 1). — @belleartmovement

Moment de liniște. Pauză. Ai oprit tot?

IG: https://www.instagram.com/belleartmovement/

M-am urcat în tren și tot drumul am reflectat asupra sentimentelor față de tine și față de noi… (full: https://youarebelleart.com/2020/03/29/in-sange-te-simt-belleartmovement/)

Acum, sunt în tren, clasa a-II-a, bucuros că încă sunt student și pot călători gratuit. Mi-am luat drept partener de drum ziarul și cartea de drum lung, apoi m-am așezat. Am avut ghinionul să mă aleg cu unul dintre compartimentele în care ne aflam mai mulți, în jur de cinci oameni, fiecare prins în propriile gânduri. Trenul nu întârzie să plece, lăsându-te în depărtare. Nu te mai văd. Nu mă mai vezi. Pentru cât timp? Pentru ultima oară?

Deși era dimineață, ora 09:00, și abia ce mă pusesem în mișcare, mă gândeam la ziua de ieri. Nu aveam dispoziția necesară pentru ziar, pentru online sau pentru cartea mea mohorâtă, ci doar pentru gândul atribuit ție, montat în prim-plan. Îmi aduceam aminteam de planurile și mărunțișurile de seara trecută.

Dimineața dinaintea plecării fusese zăpăcită. Vizitasem un pic orașul, văzusem câțiva oameni ai locului și băusem o cafea comercială și zaharoasă de la Starbucks, fix din piață. Mi-a plăcut cafeaua aceea, era o continuare dulce a zilei precedente. Odată cu ea, se instalase și gândul că trebuie să ne luăm adio. Pe de o parte, aș fi vrut să plec, pe de alta, mi-aș fi dorit să stau, dar după cum știi, e important să ne asigurăm o oarecare siguranță și să începem să clădim încet viitorul. Îți amintești cum, în dimineața respectivă, ne-am plimbat și ne-am luat la revedere?

Pe tren, în foșnetul locului și al circumstanțelor, reușesc să mă liniștesc. Mă las pe spate, făcând o diagnoză mintală, un bilanț complet al momentului ce m-a pândit – ținută, atitudine, parfum, gesturi, secrete, mângâieri, cumpăt. Alung orice distanțare și mă deschid în fața mea.

Am ajuns în metropola țării, în locul în care timpul nu are valoare, și în care rareori există loc pentru sentimente.

După trei stații, tu erai tot acolo, în brațele mele, în fața unor străini. Ne spuneam cuvinte frumoase, proiectându-ne la Paris, pe balconul cu vedere la Turnul Eiffel. Nu ne venea să credem cât de mare era fericirea. Goliciunea trupului tău era superbă, sculptată și perfectă pentru noi și visurile noastre. Eu nu îmi aduc aminte să mă fi ridicat așteptărilor, dar tu erai ideală, măreață prin postură, impresionând-mă etern. În acel moment nu mai știam ce să fac. Ce să fac când văd că iubita mea se deschide ca o carte, povestindu-mi despre zei și zeițe în toiul nopții? Mă las purtat de sentimente și o provoc cu sărutări în putere.

 În înăbușirea vremii, ajung la destinație. București. Scăpat de infernul căldurii din tren, mă bucur că pot lua o gură de aer proaspăt și izbutesc să urc în primul taxi. Mă întorceam la realitatea de zi-cu-zi și mă simțeam împăcat cu gândul că ne vom revedea cândva.

Nu-mi plac despărțirile, dar aceasta a fost o una dintre acele ce se soldează cu progres. Era ceva nebănuit în toată activitatea mea, ceva ce nu-mi puteam explica. Zilele îmi erau extrem de productive, iar seara, când ajungeam acasă, abia așteptam să vorbim la telefon timp de două ore, timp în care păream de nedespărțit. Mă simțeam atât de bine când îți auzeam glasul și cuvintele. Ți-am zis vreodată cât de bine îți stătea părul seara, după o zi de facultate și muncă? Era greu să mă despart de ceea ce vedeam printr-un ecran, pentru că îmi aducea aminte de experiența reală. Și uite așa am trăit mult timp cu acel apel de seară, acele două ore de răsuflare pe care le-am apreciat mai mult după ce au încetat. Le-am cunoscut adevărata valoare abia după ce timpul se scursese și distanța a arătat că nu suntem suficienți de maturi ca să continuăm așa. Îmi doream mult, însă distanța era copleșitoare…

IG: https://www.instagram.com/cornel______side/

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


en_USEnglish